1 gul lök finhackade
6 vitlökar finhackade
olja till stekning.
1,4 kg högrev
1 tsk oregano
1 tsk chilipeppar
1msk spiskummin
1 röd spansk chilipeppar urkärnad och finhackad
2 jalapenos
1 msk chipotlepasta
1 msk tomatpuré
5 dl öl
3 dl vatten-1 msk flytande kalvfond
1 msk maizena
salt
*Stek löken i olja. Lägg åt sidan
*skär köttet i grova tärningar och stek på hög värme så de få färg, tillsammans med oregano,chilipeppar, spiskummin
*Blanda lök med kött, hackad chili,chipotlepasta,tomatpurè i en gryta.
*Häll på öl och vatten så det täcker köttet. Låt sjuda ca 2 timmar. Späd med mer vatten och buljong om det skulle börja bli torrt. Red ev med maizena i slutet.
*Smaka av med mer kryddor, salt chipotle om det behövs.
Detta serveras med:
TOMATSALSA!
4 tomater finhackade
2 salladslökar finstrimlade
1 msk limesaft
2 tsk socker
1 kruka koriande (Jag har uteslutit koriander för jag gillar ej smaken)
salt och svartpeppar.
ÖVRIGA TILLBEHÖR!
gräddfil
grovriven ost
sallad
limeklyftor
tortillabröd som jag grädda lite hårda i ugnen.
Detta e en fantastisk god gryta...kan verkligen rekommendera denna.
Nu ska jag gå och nana kudde ha det gott tills vi syns igen kram från Maja
Tack tack, kuligt att du hittade min blogg.
SvaraRaderaAC
Låter supergott:)
SvaraRaderaTack för tipset, idag fortsätter jag städa ut Julen....
Kramis M
Nam! Det så utrolig godt ut!
SvaraRaderaKoselig blogg du har ;-) Hit kommer jeg gjerne tilbake.
Ha en finfin lørdag!