fredag 4 juli 2014

ett riktigt drömhus...som Ernsts...

Tjingeling all people....å så kom då solen precis som jag hade beställt..första semesterdagen jippie....vad har ni hittat på i dag??? själv har jag rensat ogräs, fikat, rensat gången, fikat, tvättat ,fikat...ja ni fattar hihhihi jag har haft en härlig dag...
Har ni oxå sett Ernst??? Jisses vilket drömhus han renoverar jag blir alldeles SJUK av avund..skämtar bara...men att hitta det där perfekta huset...går det egentligen???
Innan vi köpte då Ölands fulaste hus så va vi o tittade på så mycket hus..på 70-tal, 80-tal sekelskifteshus som blev så dyra att man inte skulle haft råd och varken ha el på .... eller ätit sig mätt....men så hittade vi detta lilla hus som var så estetiskt fult att jag undrade var vi gett oss in i...saken är den att jag grät och ville inte flytta in...men sakta men säkert har man ju börjat älska sitt hus...det finns potential trots att det inte är ett jättegammalt hus, som var min dröm......

här är då en liten köksvy...det är verkligen pyttelitet men vi har satt dit lite nya skåp och hyllor så att det blir funktionellt...sen ett fult, även det kattkissgult klickgolv....men så såg jag Ernst i går...och jag vill ha linoleumgolvet som han la in...så snyggt...så om det finns tid i sommar skulle jag gärna lägga in ett sådant rutigt golv...

härligt med alla färska blommor man kan plocka in från trädgården..detta är nog mina favvisar så här års (efter pionerna som nu är överblommade) daggkåpa , hortensia , och de underbara klematisen Paul Farges...



visst är den vacker Paul Farges???

I morgon blir det fotboll LIVE för hela slanten....maken lirar i Glömmingelunden det va något 80-års jubileum...
Nu bli det bingen för i morgon ska jag ut i solen....
Kram
M

10 kommentarer:

  1. Jag håller med dej, man bli lätt avundssjuk på Ernsts alltid så optimala hus - om det sen är kvarnar, jätteorangerier eller sekelskifteshus, eller som detta från 20-talet! Så spännande att följa hans framfart och idéer!
    Jo, det gäller ju att vara lite realist också! Jag har också letat hus och sett hur mina"drömhus" gått för fantasisummor....sen ska man ju också ha råd att bo där sen....!
    Jag tror att ditt hus har förvandlats jättefint, efter bilderna att döma!
    Fina bilder idag också!
    Ha en fortsatt skön sommar och fika på mellan varven! :)
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!
    Förstår att du kommit att älska ditt hus, ni har ju fått det sååå fint både utvändigt och på insidan. Att du säger att det har varit Ölands fulaste hus har jag svårt att tro.
    Härligt med alla blommor man kan plocka in nu och ja din Paul Farges var en skönhet.
    Ha nu en skön semester och njut av den härliga solen.
    Kramar Ing-Britt

    SvaraRadera
  3. Härligt inlägg Maja och jag tror med all säkerhet att ert hus är vackert, både på insidan och utsidan! Ja allt Ernst lägger sina händer på blir vackert...tänkte också på det golvet med de härliga färgerna! Ja nu har man varken det huset eller den ekonomin att bara fixa om allt tyvärr. Vi får stå ut med våra enkla boningar :)
    Varm kram,
    Titti

    SvaraRadera
  4. Hallå! ja vem vill inte ha det där huset Ernst fixar??? helt
    underbart! för att inte tala om logen... den skulle jag vilja
    ha direkt! =)
    Tycker du verkar ha ett supermysigt hus...det blir ju det man
    gör det till...
    Ha det gott! kraaaaam!
    Sofia

    SvaraRadera
  5. Så bra det blev med blommor i dom små flaskorna...enkelt och fint;))
    Ha det gott i sommar värmen nu...
    Kram bia

    SvaraRadera
  6. Så fina bilder du visar från lilla lugnet! Rofyllt! Den där blomman ser fantastiskt fin ut, men så är det ju det där med dina fotografier som ger den där extra touchen på det... Jättefint! Ernst har jag faktiskt inte sett den här omgången... måste kika på play :-) Kul att du gillade timglaset som jag satte upp prints med :-) Ja, ta en omgång i GBG och shoppa loss, vetaj! Ha det så skoj!

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Tycker att det ser väldigt fint ut hos
    er! Men visst håller med dig, inte skulle man ha något emot det huset sim Ernst renoverar nu! Håller även med dig om att köksgolvet blev jättefint ! Det blev man verkligen sugen på!
    Det var verkligen en vacker klematis. Har en sort med små vita blommor som heter Snow flakes som påminner om din .

    Skön fortsättning på veckan
    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  8. Så fint du har det. Linoleumgolv kan jag verkligen rekommendera. La in ett rutigt i köket förra sommaren. Naturmaterial och mjukt att gå på. Vanliga klick kan ju vara rätt hårda om man jämför.
    Fint och fräscht i dina flaskor.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  9. Ja men visst var det ett supersnyggt golv Ernsten la. Min sambo råkade gå förbi tv:n och blev inspirerad och tyckte vi kunde ha det i hallen och jag höll nästan på att trilla omkull av förvåning, han är inte såå förtjust i Ernst nämligen. Så till vintern ska det in jippi :)).
    Önskar dig en fin sommar
    Kram Liselott

    SvaraRadera
  10. Det skulle inte vara dumt att ha både Ernst och huset.. skämt o sido ;)

    Jag tycker ni verkar ha ett riktigt drömhus! Du bjuder alltid på så fina bilder från ert hem och lilla lugnet som är helt underbart!

    Skönt att du nu iallafall känner annorlunda för huset än du gjorde från början!

    Önskar dig en fin fin helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera