söndag 4 december 2011

Jisses glömde ju gårdagen..........

 Jag tänker inte ta åt mig äran av dessa underbart hemgjorda karamellerna, de e gjorda av min underbara sambo. Lakritskola med chokladöverdrag med flingsalt....de e redan slut...
Ni får receptet.....jag lovar de är ljuvliga.....

Chokladdoppad lakritskola med havssalt!

3 dl vispgrädde
3 dl socker'
1 dl sirap
1 msk kakao
1/2 påse eller 3/4 dl turkisk peppar
2 tsk smör
200g mörk choklad

KLä en form 20*20 cm med bakplåtspapper.
blanda grädde,socker,sirap,kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt det koka kraftigt i ca 15 min,  De e klara när de klara kulprovet eller en temp på 117-120 grader. Rör om någon gång då och då.
Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan kallt att stelna.
Smält choklad i vattenbad eller micro, skär kolan, doppa i chokladen och strö lite havssalt på toppen.
Min sambo gjorde även några utan choklad....de smakar ungefär som Käck......
De här är väl värda att göra de är sååååå goda. 

5 kommentarer:

  1. Ser smaskens ut:)) och vilken fin adventsljusstake
    i förra inlägget:))

    kram på dig!!

    Kråke

    SvaraRadera
  2. Hej Maja!!
    De ser verkligen supergoda ut:)) Kanske man skulle testa, J är väääääldigt glad för lakrits...

    Natti natti:))
    Malin

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vilken tur att du vill vara med i min utlottning!
    Då hittade jag ju hit!

    Oj vad fint o mysigt ni har det!
    Vilken sambo du har som bakar sååå mycket gott!!
    Måste provas!
    Jag lägger upp din blogg på studts hos mig!

    Kram Hilla

    SvaraRadera
  4. Kul att du hittade till min blogg, så jag kunde hitta hit. Så gott det där ser ut. Skylten du frågade om har jag köpt i en butik som heter Fjällestorps interiör som ligger i Kungsbacka. fjallestorpsinterior.se (hon har ingen nätbutik men det kanske går att skicka ändå).

    Kram Therese

    SvaraRadera
  5. Så mysigt och gott.:-) Stina

    SvaraRadera