lördag 21 juli 2012

en lång Ölandsmur i stället för dass.....


Hej hopp alla fina! kan ni tänka er i dag har solen skinit på oss på The Island....ett litet tag i alla fall sen öppnade sig himlen..vad säger man??? jag brukar trösta mig med att ..kan inte rensa ogräs när det regnar, kan inte tvätta o hänga ut...den senaste maskinen tvätt hängde i 4 dagar så det va bara att tvätta om igen....man kan göra så mycket annat mysigt....



 i dag lite bilder på ett av "fynden" jag gjorde på vår utflykt för några dagar sedan...ni som brukar tassa runt hos mig ha säkert förstått  att jag ha en förkärlek till gamla terriner....denna vackra hittade jag hos NATURIOSA i Grönhögen....den heter Sara o är från Rörstrand.....kan tyckas att det blir lite mycket blomster o loppisprytlar nu men helt ärligt skulle inte kunna fota varken inne eller ute....städningen kommer liksom lite av sig när man ha semester(inte så glad åt det annars heller)o ute frodas ogräset o mördarsniglarna.... 
 vi ha iallafall börjat med vårt stoooora projekt...suck när man börja riva så ooops den reglen var angripen...sätta dit en ny...många skulle säkert tycka -men va----- riv skiten o bygg nytt men se det vill jag inte jag vill bevara lite historia från de som bodde här innan oss...vet ni att här bodde två härliga damer som var systrar för typ 30 år sedan kanske...de hade sparat lite pengar o tänkte sätta in en toalett...innan var det nämligen utedasset som hägrade....men sen började de diskutera o tänkte hrm ska vi sätta in en toalett eller ska vi bygga en låååång Ölandsmur??????? Vet ni va tanterna gjorde???? Jo det blev en lång ÖLandsmur i stället för toa....gissa om vi är glada för detta!!!!Så alla pigga nu ska här kollas runt lite vad Ni gjort är såååååå nyfiken! Syns kanske snart kram från Maja....

13 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Vilken underbar terrin, gillar färgen.
    Hoppas du fixar till så det blir lite bättre väder nästa vecka, för på tisdag har jag och min man bokat hotell i Kalmar några dagar för att kunna besöka din vackra ö.
    Tack för tipset om Grönhögen där måste jag göra ett besök.
    Du kanske har några mera bra tips på vad man kan se och äta gott på din ö.
    Ha en fin fortsatt semester!
    Kram Raina

    SvaraRadera
  2. Hallå Maja!
    Den soppterrinen var verkligen fin! Det är nått särskilt med vitt/blått porslin....
    Ja, du skulle ha varit med på finloppisen! Där fanns det gott om fina terriner... Det värsta med att stå och sälja är att man inte hinner kolla in allt fint som de andra har, innan det försvinner!
    Faktiskt så har jag lådan kvar ( kastlåda).... Konstigt nog för jag tycker som du att den är jätte snygg! Jag tar 275:- för den.... det är nog ett bra pris, kollade på blocket och det fanns inte en enda under 300:-.
    Ha det nu så gott på ditt somriga öland!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Vad spännande!! Helt rätt tänkt tycker jag att försöka bevara det som går! Härligt att ni orkar bry er om historia! Den försvinner så lätt bland nybyggen och moderniteter.
    Så kämpa på!!! Kram!!

    SvaraRadera
  4. Hej,följer din blogg,fina bilder och roliga berättelser,det är tur att det fanns såna damer som har gjort lite "tokiga " saker och lämnat efter sig lite kul grejer till oss som lever nu och kanske är ännu tokigare. kram B

    SvaraRadera
  5. Klart man ska bevara det gamla om det finns möjlighet. Och vilket klokt beslut av tanterna att bugga en mur istället för toalett, inget man gör bara sådär i dagens läge.
    Fin soppterin du har hittat.
    Ha de gott, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  6. Hej Maja!!
    Har tyvärr ingen dörr att sälja, de börjar bli svåra att hitta & dyyyyyyyra....Hoppas du har turen med Dig snart!!!

    Underbar historia, ikväll var vi & grillade korv & badade i Häljanäs:))
    Solen sken men det blååååååååste hur mycket som helst!!!
    Kan tänka mig att du har många minnen där ifrån...

    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Vilken vacker terrin! inget vidare sommarväder vi har:) men idag inget regn hos oss... kram/Anne

    SvaraRadera
  8. Hej Maja! Vilken fin terrin, är själv svag för gamla terriner & sås snipor.. Det blir så fint & plantera en blomma i :) Östregård loppis ligger i Moheda/Ör. En bit utanför Växjö. Väl värt ett ( eller flera) besök :)) öppet varje söndag 12-18.00 men var därvinnande 12, folk är som galningar efter grejjerna :) www.ostregard.se för mer info. Kram Tilda

    SvaraRadera
  9. Härlig historia! Vilken vacker dekor på terrinen, blått är som sagt flott.!

    Kraaam Therese

    SvaraRadera
  10. Åh vilken jättevacker terrin!!! Gillar mycket!! Det blir verkligen charmigt att inreda med dessa ting! Häääärlig historia också:))))

    Stöööööörsta kraaaaamen aka

    SvaraRadera
  11. Visst är man beroende av vädret om man har tänkt sej ngt!!!Vilken vacker terrin tyvärr har jag inte hittat ngn på mina loppisrundor men jag ger inte upp för det!!!Ha en skön Tisdagskväll!!!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  12. Åh den terrinen skulle jag vilja ha. Tittar och tittar efter någon liknande när jag är på loppis, men ack nej, ingen så fin.
    Kram
    AC

    SvaraRadera
  13. Vilken jättefin terrin du fyndat! Jag håller med dig, det blir mest inlägg om loppisfynd för tillfället för huset blir ju helt upp och ner under sommarveckorna :)
    Här har vi också strålande sol och varmt! Äntligen riktig sommarvärme :)
    Kram Monica

    SvaraRadera